Skidor

Vi har utrustning för all typ av skidåkning. Vare sig om du letar efter pistoffpistall mountain/freeridetopptur eller park så har vi skidor för allt.

Vi älskar all mountain och freeride skidor eftersom vi tycker det är kul att kunna röra sig fritt runt hela berget och därför är detta vårat störta utbud av skidor. Då vi även är snowkiteare passar all mountain väldigt bra men toppturs skidorna passar bra till dom dagar när vinden är helt still och man ändå vill njuta av den fria åkningen utanför pisten.

Har du svårt att välja skida så kolla in våran guide att välja skidor.

Butiken finner ni i norra Jämtland i Stora Blåsjön, här finner man magiska vyer och fantastiska berg att utforska. Montering ingår alltid om du köper bindning till dina skidor!

Underkategorier

 • Pist skidor

  PIST & CARVINGSKIDOR

  En dag i pisten blir bara bättre på ett par bra pistskidor. Åker du du mycket alpint kommer nya pistskidor förhöja din åkglädje och dom pistade backarna får verkligen nytta av sina ribbade band.  

  Den typiska pistskidan har en smalare midja jämfört med de andra kategorierna, bredden kan variera mellan 65 – 90 millimeter, vilket gör skidan oerhört lätt att få upp på kant i en hård och brant pist.

  Har du svårt att välja skida? Läs våran guide

 • All mountain skidor

  Icelantic_2023

  All mountain & freeski skidor är för dig som vill åka överallt.

  Den har en midja på ca 90-105 cm. En smalare midja är den mer pist och bredare mer åt offpist. Svängradien ligger på 16-25 meter. Det finns dock skidor med lite bredare skidor som funkar ypperligt i pisten för den vana åkaren. Glöm inte heller bort dom dagar det dumpar och pisterna blir dränkta av snö, då kommer du älska dina allmountain skidor. 
  Åker du mest offpist ska du kolla på offpist skidor. 
  Svårt att välja skidor? Läs våran guide

   

 • Freeride skidor

  Offpist skidor är för dig som söker dig utanför pisten och vill bada i puder. Det är den lite bredare skidan som nästan flyter ovanpå lössnön. Dom ligger på 110-uppåt cm. Svängradie på 20 meter och uppåt. Skidorna har full eller platt rocker. 

  Svårt att välja skidor? Läs våran guide

 • Freestyle skidor

  Vill du hoppa och leka? Då är parkskidor bäst för dig.
  Parkskidan är till för att åka åt alla håll. Man vill inte heller ha onödigt tunga skidor när man ska göra en 720. Kör du mest i park och pipe så kan du titta på 80-95 cm. Är det hopp och lek utanför parken kan du titta på bredare. Parkskidor är twintip eller jibb. Parkskidor brukar man mitt montera. Tänk på att twintip skidor tar bort mycket åkyta eftersom den är böjd både fram och bak så välj lite längre än en t ex pistskida.

  Svårt att välja skida? Läs våran guide

 • Toppturs skidor

  Icelantic_2023

  Topptur är för dig som vill bort från pisterna och njuta av dom orörda bergen. Det är nåt helt magiskt en vårdag när solen skiner och man går upp för en sida och sen ett oförglömligt åk. 

  Den typiska skidan för topptur är en lättare skida. Företagen tar fram lättare material och bindningarna och pjäxor till topptur är markant lättare idag. Allt detta för att det ska bli lättare när du får för dig att gå upp för berget istället för att använda en lift, skoter, helikopter eller annat som inte använder bena. Att få ner vikten på all utrustning gör att dom längre turerna. Vid toppturer underlättar att man har bra skor och bra skins. 
  Ser du inte det du vill ha? Vi kan sätta ihop ett toppturspaket från skidor till lavinutrustning. Vi kan ta hem skidor och utrustning från Dynafit, Faction, G3, Icelantic, K2, Pomoca mm. Lavinutrustning från Arva och BCA 

  Glöm inte lavinutrustningen!

  Svårt att välja skida? Läs vår guide

 • Barn skidor

Aktiva filter

MAJESTY HAVOC 100 CARBON...
 • −30%

MAJESTY HAVOC 100 CARBON...

8 590,00 kr −30% 6 013,00 kr

Havoc’s 100 Carbon lightweight construction combined with 4×4 design concept delivers incredible maneuverability while the unique combination of triax fiberglass, full carbon layup, carbon/aramid fibers and durable engineered wood core embraces high performance and just the right amount of 3D flex.

Prodigy 1 product-img
 • −30%

Prodigy 1

4 490,00 kr −30% 3 143,00 kr

Prodigy 1 speglar formen på den bästsäljande Prodigy 2, inklusive vår prisbelönta elliptiska skärning och en full sidewall för enastående kantgrepp.

Prodigy 3 product-img
 • −30%

Prodigy 3

6 490,00 kr −30% 4 543,00 kr

Factions mål med Prodigy 3 var att skapa en extremt hållbar skida som alla kan ha kul med i vilka förhållanden som helst.

Ripstick 96 black edition product-img
 • −30%

Ripstick 96 black edition

6 995,00 kr −30% 4 896,50 kr

Nya Ripstick 96 Black Edition är en evig favorit bland tidningstestare och professionella skidåkare och känd för sin stabila, kraftfulla känsla. Den är redo att överlevera sitt löfte till skidåkare som letar efter den ultimata friåkningsskidan i alla skick.

Faction Agent 2.0 product-img
 • −20%

Faction Agent 2.0

7 290,00 kr −20% 5 832,00 kr

Oavsett om du är ute efter färskt puder eller vårens couloir, är Faction 2122 Agent 2.0 en progressiv all-mountain flat-tail skida och din favorit när du flyr från vardagen.