• Ny
  • Ny

Dynafit Seven Summits+ W Ski Set

Detta är ett set för speedtouring som ger mycket åkglädje och stabilitet för hela berget. En mångsidig modell för nybörjare och avancerade åkare. 

SKID LÄNGD: 149
11 990,00 kr
Inkl. moms
Kvantitet
Lagersaldo kollas vid order. Ca 10 arbetsdagars leveranstid

  Välj själv hur du vill betala

Payson Paypal Swish Klarna

 

Se våra recensioner på Trustpilot

 

14 dagars returrätt

  Säkra frakter

med DHL, UPS, FEDEX & POSTNORD Vi fraktar över hela världen! *fri frakt över 500 SEK inom Sverige

Seven Summit W är ett set för speed touring som ger mycket åkglädje och stabilitet för hela berget. Modellen är mångsidig och passar likaväl för nybörjare som avancerade topptursutövare. Midjemåttet passar utmärkt i svensk fjällvärld med skiftande underlag och blandade snöförhållanden. 

Skidorna har solid träkärna i poppel med glasfiberlaminat och strängar av kolfiber i en välbyggd och stryktålig sandwich-konstruktion. Heltäckande sidewall i ABS ger ökad fartstabilitet även på stökigt underlag. Vid djupa snöförhållanden lyfter rockerprofilen i nosen för ökat flyt i åkningen. 

Seven Summit Set har Dynafit Speed Turn, förmonterade bindningar, som är minimalistiska och driftsäkra med låg vikt. Speed Turn kan justeras både lateralt och vertikalt med Release Value 4-10. Bakbindning med 50 mm längdjustering. Bakdelen kan roteras för ökad ståhöjd vid stigning. Skidorna säkras med leash/säkerhetslina som fästs i pjäxorna. 

Förskurna stighudar av hög kvalitet och slitstyrka från Pomoca ingår. 

Specifikation Ski Set

- Full Micro Sidewall

- Single Radius

- Mått: 114-84-103

- Radie: 18,5 meter

- Vikt: 1722 gram (längd 166 cm)

Poplar Core

Poppel i skidans fulla längd ger optimalt flex. Styvheten i de långa poppelfibrerna kompletterar Paulownias låga vikt och täthet vilket ger exakt kontroll.

Carbon Speed Strings

Dynafit använder strängar av kolfiber för dämpninng av vibrationer och det ger optimala rebound-egenskaper. Skidan behåller de förlåtande egenskaperna som är viktiga i svår terräng.

Full Micro Sidewall

Slagtåligt ABS längs hela skidans kant ger maximal upptagning av kraften. En konstruktionsprincip som minimerar användningen av material i sidoväggen - lägre höjd med ökad bredd längs med skidans längd, ökad vridstyvhet och kanttryck. Vid avancerad skidåkning och bergsklättring betyder det maximal precision i kantkontrollen.

Constant Characteristics

Interaktionen mellan skidans skärning och längd på rocker är konstanta oberoende av längd. Det garanterar lika egenskaper för varje skidlängd.

---

Dynafit Speed Turn är en slitstark bindning med minimal vikt och högsta tillförlitlighet för ski touring och topptur. Stoppers och utbytbar U-fjäder finns som tillval.

Specifikation

- DIN: 4-10

- Justerbar längd +/- 12,5 mm

- Guide leash medföljer

- Fäste för skarjärn 

- Material: smidd Aluminium, High Tech Synthetic, rostfritt stål

- Vikt: 350 gram 

Stighudar

Ski Touring Skin, stighudar för topptur med enastående glid- och grepp som också motverkar uppbyggnad av snö under stighuden. Ett membran hindrar vatten från att absorberas och förbättrar hudens kantförseglingar. Stighudarna är resistenta mot rivskador och motståndskraftiga mot veck. Dynafit Click System skapar perfekt sträckning mellan topp och bakända. Snö och is hindras från att komma in under huden, som sluter helt tätt runt skidans topp. De ger optimal prestanda - bra dragkraft, låg vikt och optimalt glid för friåkning, topptur och Skimo. Tillverkade av Pomoca®.

Specifikationer

- Anti-stick: membran + vattentät behandling som motverkar snöbildning under skinnet

- Resistenta mot rivskador och motståndskraftiga mot veck


- Material: 30% nylon och 70% mohair

- Tillverkas av Pomoca®

- Vikt: 214 gram (längd 166 cm)

Click System

Dynafit Click System skapar optimal sträckning mellan topp och bakända. Snö och is hindras från att komma in under huden, som sluter helt tätt runt skidans topp.

Three-Layer Structure

Stighudarna har en konstruktion av tre lager. Mellan basen och mohair finns ett membran som hindrar ansamling av vatten och fukt.

Grip

Pomocas kombination av material och vävtekniker ger stighudarna ett kraftfullt grepp i varierande terräng. Infästningen av fiber gör stighudarna stabila med lång livslängd.

08-0000048495

Särskilda referenser

ean13
4046402086644

Dynafit Seven Summits+ W...

11 990,00 kr
SKID LÄNGD: